Certified Wim Hof Instructor

Immuunsysteem

Heilpraktiker Melanie Rozema Dokkum Immuunsysteem Heilpraktiker Melanie Rozema Dokkum Immuunsysteem Heilpraktiker Melanie Rozema Dokkum Immuunsysteem Heilpraktiker Melanie Rozema Dokkum Immuunsysteem Heilpraktiker Melanie Rozema Dokkum Immuunsysteem

De holistische geneeskunde heeft als doel om het immuunsysteem zelfstandig en alert in evenwicht te houden. Bij acute klachten gaan we het immuunsysteem ondersteunen en daarna of bij chronische klachten stimuleren we het immuunsysteem om zelf weer op gang te komen en alert te blijven.

Het immuunsysteem beschermd ons niet alleen voor externe ziekteverwekkers (infecties) maar is ook ons lichaamseigen schoonmaak en opruim brigade. Of dat hoort het tenminste te doen.

Tegenwoordig hebben we het helaas vaak te maken met een overactief immuunsysteem dat in gevallen van auto-immuunziektes onze eigen cellen aanvalt. Of we hebben een chronisch zwak immuunsysteem zodat we ons permanent niet lekker voelen en moe zijn. We zijn vaak vatbaar voor verkoudheid of aandoeningen zoals bijvoorbeeld een koortslip of ook blaasontsteking.

Microbioom & darmflora

Onze darm biedt thuis aan miljarden verschillende bacteriën. Een gezond microbioom breekt voedingsstoffen af en produceert onder andere vitamine K en serotonine (en vele andere stoffen).

Helaas raakt de darmflora vaak uit evenwicht door bijvoorbeeld:

Een microbioom in onevenwicht kan - behalve voor de hand liggende darmklachten - ook voor klachten zorgen, die we niet direct met onze darmen in verbinding zouden brengen:

Hoe weten we of het microbioom gezond is?
Diagnostiek

Stofwisseling

Hormonen

Diagnostiek

Therapieën

Wim Hof Method

Contact